BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
söndag , 26 maj 2019

Så får du vitare tänder hemma

hur du får vitare tänder hemma

Har dina tänder förlorat sin lyster och vithet på grund av missfärgningar? Missfärgningar beror ofta på intag mediciner,  snusning, rökning, färgstark mat & dryck samt naturligt åldrande. Du kan själv bleka dina tänder hemma utan problem. Nu kommer den stora frågan, hur gör man för att få vitare tänder hemma? Prova dessa metoder för att återställa ditt vita leende.

 

Peroxid är huvudingrediensen i de flesta blekningskit. Det är ett skonsamt blekmedel som bildar bubblor på emaljen och därmed tar bort fläckarna. Ju högre koncentration peroxid och ju längre den sitter på tänderna desto vitare blir resultatet. Nackdelen är att molekylerna i blekmedlet kan fastna i tandköttets nervpassager, vilket leder till ökad känslighet i tänderna, såsom ilningar.

Tandskenor eller strips är de mest effektiva hemmakiten för en mer dramatisk blekning. De flesta produkter rekommenderar att du använder dom i ca 30 minuter om dagen (i ungefär en vecka) tills du får din önskade nyans.

Whitening tandkräm och tandborstning ljusar upp tänderna en nyans eller två som mest. Med en el-tandborste får du bättre resultat då den skrubbar tanden i cirkulerande rörelser. Du måste borsta i minst två minuter.

Bakpulver är den bästa huskuren för hemmablekning. Fukta tandborsten och doppa i bakpulver. Borsta i minst två minuter. Du kan också blanda i 3 % väteperoxid i bakpulvret för att få ett snabbare och vitare resultat. Skölj munnen med vatten när du är klar. Dina tänder kommer bli vitare och vitare för varje gång du borstar med bakpulver, men gör det endast max en gång i veckan. Dina tänder kommer dock inte bli vitare än den naturliga färgen den redan har.

 

  • Undvik livsmedel och drycker såsom bär, tomatsås, sojasås, kaffe, balsamvinäger och annat som ger fläckar på tänder under minst två veckor efter blekning.
  • Drick genom ett sugrör för att minimera att drycken hamnar på tänderna.
  • Skölj munnen med munskölj efter tandborstning. Många märken inkluderar blekmedel i sina produkter och stärker även emaljen som kan bli känslig vid blekning.
  • Tugga på mycket  frukt och grönsaker. Äpplen, päron, selleri och morötter är knapriga och ger rent tänderna medan du äter dom.

 

För det snabbaste intrycket av vita tänder kan du använda dig av rätt nyans på läppstiftet.

http://headstyle.se/artiklar/7-nyanser-av-lappstift-som-far-dina-tander-att-se-vitare-ut/

 

Check Also

sommar fötter

Få mjuka sommar fötter på bara 12 minuter

Sommar betyder sandaler, flipflops och bara fötter på stranden. Få dina fötter redo för sommaren med ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *