BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
måndag , 24 juni 2019

Få din parfym att hålla längre

parfym

Hur kan jag få min parfym att hålla längre på huden? Parfym kan vara dyrt och du vill helst inte att doften ska försvinna efter bara några timmar. Vi ge dig 7 tips på hur du kan få din parfym att hålla hela dagen.

 

Hitta rätt doft

Det finns olika varianter av dofter. Parfym, eau de toilette, body mists, osv. Var och en av olika mängder av eteriska oljor och alkohol, vilket avgör skillnaden på hur länge doften stannar på huden. I parfym är det högst mängd, upp till 40% eteriska oljor. Eau de parfum har cirka 15% eteriska oljor och eau de toilette så lite som 5%.

 

Spraya parfymen direkt efter duschen

Ångan i duschen öppnar upp dina porer som kommer suga upp doften bättre. Återfukta huden med en bodylotion innan du sprayar på parfymen. Ju mer återfuktad din hud är, desto längre varar doften.

 

Spraya parfymen innan du klär på dig

Parfym aktiveras av värme och kemiska reaktioner så den är faktiskt mer effektiv när den kommer i kontakt med din kropp istället för dina kläder.

 

Gnugga inte handlederna

Friktionen förstör parfymen och får doften att lukta annorlunda. Applicera doften på båda pulspunkterna på handleden och gnugga inte!

 

Applicera på pulspunkterna

Spraya på halsen och båda handlederna och dutta sedan handlederna bakom öronen. Du kan även applicera parfymen bakom knäna och ankeln.

 

Välj starka basnoter

När du letar efter parfym ska du helst välja en med starka basnoter. Basnoter är de mest varaktiga noterna i en parfym. Noter som tall, patchouli, vanilj och mysk är alla kända för att hålla den längst.

 

Bevara din parfym rätt

Värme och ljus kan försämra ingredienser i parfymen som gör att den blir dålig. Se till att hålla parfymen svalt och torrt, på avstånd från värmekällor och direkt solljus. Förvara inte parfym i badrummet, där fuktig luft kan infiltrera flaskan. Den idealiska platsen är i din garderob där det är mörkt och torrt.

Check Also

sommar fötter

Få mjuka sommar fötter på bara 12 minuter

Sommar betyder sandaler, flipflops och bara fötter på stranden. Få dina fötter redo för sommaren med ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *