BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
söndag , 26 maj 2019

Anti-aging mask av tranbär

anti-aging mask av tranbär

Tranbär är den rikaste källan till antioxidanter och C-Vitamin. De minskar hudens åldringsprocess och skador på huden. Den har givande fördelar till personer med fet hy, akne och hudproblem såsom psoriasis och eksem. Tranbär minskar även hudinflammationer, rödhet, klåda och irriterad hud.

 
1 dl färska tranbär
1 dl kärnfria blå vindruvor
2 matskedar grapefrukt juice
1 blötlagt gelatin blad

Mixa ingredienserna till en pasta. Täck över blandningen och lägg i kylskåpet i 45 minuter för att få det att tjockna.

Innan du applicerar masken bör du göra rent ansiktet och ta på dig en gammal t-shirt, masken kan skvätta och det blir fläckar på kläderna.

Börja med att applicera masken från haken och uppåt. Undvik ögonpartiet då det kan sticka till. Slappna av i 15 minuter och skölj av med varmt vatten.

 

Även de andra naturliga ingredienserna i denna anti-aging mask är vårdande.

Blå vindruvor innehåller resveratol. Denna antioxidant hjälper till att bekämpa fria radikaler och skyddar mot UV-skador och hudcancer. Skalet och fröna i druvorna innehåller även proanthocyanidin som ökar produktionen av kollagen.

Grapefrukt juice har antibaktriella egenskaper samt C-vitamin som skyddar huden och stimulerar produktionen av kollagen. Det innehåller även A-vitamin (retinol) som föryngrar huden och skyddar mot pigmenförändringar då huden utsätts för sol. AHA-syror som finns i både grapefrukt och druvor hjälper att få bort döda hudceller.

Gelatin används ofta i peelings och ansiktsmasker för att ta bort döda hudceller och få en len och fast hud. Som ingrediens i ansiktsmask stelnar den och tar bort döda hudceller, smuts och täppta porer.

Check Also

gör din egen face mist

Gör din egen face mist

  Att hålla sig fräsch på sommaren kan vara svårt, speciellt om det är fuktigt ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *