BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
söndag , 21 april 2019 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/3/3/5/headstyle.se/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/3/3/5/headstyle.se/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/3/3/5/headstyle.se/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/3/3/5/headstyle.se/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/3/3/5/headstyle.se/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604

10 värsta livsmedlen för din hy

värsta livsmedlen för din hy

Du har hört det förut: ”Du är vad du äter”. Men kan du verkligen få dålig hy av mat? Svaret är JA! Det du stoppar i dig påverkar inte bara din hälsa och vikt, utan även din hy. Hudkrämer och rengöringar är inte tillräckliga för att få din hy strålande fräsch, du behöver en hälsosam kost för att få utsidan att se bra ut.
Vi har hittat de värsta livsmedlen för din hy som kan leda till utslag, blemmor och finnar. Du behöver inte plocka bort dessa livsmedel helt ur din kost, men du kan minska intaget.

 

Vitt bröd, pasta, ris

Mat med högt glycemic index (GI) är länkat till akne. Din kropp ökar glukos och insulin nivåerna.
Byt till fullkornsalternativ, de har mycket antioxidanter och är antiflammatoriska.
 

Socker

Socker är det värsta livsmedlet för din hy. Det åldrar huden och sänker immunförsvaret. För mycket socker gör din hy matt och påskyndar kroppens produktion av rynkor. Socker skadar hudens kollagen och elastin.
Var extra uppmärksam på livsmedelsmärkningen, du kommer bli förvånad över hur mycket socker det är i vissa produkter.
 

Mejeriprodukter

De cystiska finnarna i den nedre delen av ansiktet, kan det vara ett tecken på att du får mer mejeri i din kost än kroppen egentligen tål. Naturliga hormoner i mjölken stimulerar produktionen av talg och portäppande hudceller.
 

Alkohol

Alkohol torkar ut dig vilket påverkar din hud och gör den matt. Alkohol kan också utlösa akne, rosacea, eksem och psoriasis. Alkohol berövar kroppen av vitamin A som hjälper huden att förnya och reparera sig själv genom produktion av kollagen.
 

Koffein

Koffein torkar ut dig och din hy. Det ökar också produktionen av kortisol som påskyndar åldringsprocessen och gör huden tunn. Ju tunnare huden är desto mer benägen är den för att få fina linjer, rynkor, torr hud och ett matt utseende.
Om du inte klarar dig utan kaffe, se till att dricka de rekommenderade åtta glas vatten om dagen för att hålla kroppen och huden återfuktad.
 

Friterad mat

När olja når en hög temperatur oxiderar den. Vi stoppar då in den oxiderade maten i våra kroppen och som vi alla vet är oxidanter dåliga och antioxidanter bra. Olja som används om och om igen, som exempelvis när man tillagar pommes fritesen i snabbmatsresturanger, är väldigt dåligt för din kropp då de är tjockare och inte detoxar från kroppen.
Friterad mat stänger in bakterier i din kropp och hud och gör så du får finnar.
 

Processad mat

Processad livsmedel såsom chips, pommes frites, läsk och godis är ofta laddade med sodium och socker som höjer din blodsocker nivå och frigör hormoner som stimulerar oljeproduktionen, täpper till porerna och skyndar åldrandet av huden.
 

Skaldjur

Räkor, krabba och hummer har höga nivåer av jod, vilket kan leda till igentäppta porer och akne. Ett bättre alternativ är fisk, som innehåller omega fettsyror som bidrar till att förbättra din hud.
 

Konstgjorda sötningsmedel, färgämnen och smakämnen

Artificiella sötningsmedel, färger och smaker är i grunden en kemi som kan irritera din kropp, speciellt om du är känslig eller har allergier. Kroppen tenderar också att lagra kemikalier som dessa i vävnaderna.
 

Salt

Salt gör att dina vävnader att sväller, vilket gör att du ser uppsvullen ut. Eftersom huden runt ögonen är så tunn, sväller området lätt och lämnar dig med svullna ögonlock och mörka ringar under ögonen. Salt med jod kan också förvärra akne.

Check Also

sommar fötter

Få mjuka sommar fötter på bara 12 minuter

Sommar betyder sandaler, flipflops och bara fötter på stranden. Få dina fötter redo för sommaren med ...

One comment

  1. As Charlie Sheen says, this article is ”WNN!INGI”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>